Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Wijnstok
Uitleg over het Woord over het dagelijks leven. Gedichten, Christelijke nieuws enz.enz.
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


OVERDENKING☻25 juli☻☻'Eer uw vader en moeder.' Dit is fundamenteel voor Gods plan voor ons leven. Wanneer gezinnen gevestigd zijn in Gods verbond van genade, is respect en gehoorzaamheid van kinderen voor hun ouders een zegen voor de kinderen! Als volwassenen bewaren wij de waardigheid van onze ouders en leren onze kinderen belangrijke levenslessen wanneer we hen correct eren en respecteren. Laten we niet weggeveegd raken in ons tijdperk van ouder-aanval.



Mijn Profiel

levendwater
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Zandjatten verboden
23 augustus 2019 14:22

Waarom ontspannen we van water
22 augustus 2019 17:11

Ra ra wat is dat?
22 augustus 2019 17:02

Ze is een kopp kind
20 augustus 2019 17:35

Ze is een kopp kind
20 augustus 2019 17:35




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Hoi Shalom
10 december 2015 13:36
_
Ik vindt het leuk dat je over de webmaster wenst te delen. Op de forums zijn er enkele medebloggers die weerstand bieden omtrent de gelovige onderwerpen. Niet alleen op vijftigplussers ook andere forums. Jammer dat je je blogje hebt verwijderd. Blijven volharden. Houd je niet veel bezig met degenen die tegenstand bieden. Voor ze bidden. God komt met een ieder klaar hoor. Hij kent hun harten heel goed. Godszegen Vr. Groet Patricia

Geart
10 december 2015 10:29
_
PS: Was m'n naam vergeten achter te laten. Shalom!

10 december 2015 10:26
_
Hallo Levendwater hoe gaat het met je? Dat ze de onderwerpen over God en geloof verwijderen verbaast me niet. Enkele jaren terug heb ik ook wel discussies gevoerd maar dat werd op den duur niet gewaardeerd. Er was veel onbegrip en weerstand tegen het onderwerp. Heb zelfs een waarschuwing van de webmaster gekregen, en heb me maar wijselijk terug getrokken, en m'n weblog op geheven. Levendwater Gods rijke zegen toegewenst en wie weet kom ik nog eens langs. Shalom!




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 00:03
_
Redone Online

Door inemaartje om 00:01
_
Inemaartje Online

Door fraagis om 23:59
_
Fraagis Online

Door Rob1949 om 23:51
_
Rob1949 Online

Door xxmokum om 23:33
_
Xxmokum Online

Door Keesvi om 23:28
_
Keesvi Online

Door nandes57 om 23:28
_
Nandes57 Online

Door WillemijnF om 23:22
_
WillemijnF Online





_

Andere artikelen



Psychische klachten: een taboe



PSYCHISCHE KLACHTEN: EEN TABOE?

Het lijkt erop dat we het moeilijker vinden om over psychische klachten te praten dan over lichamelijke klachten. Maar de last van psychische klachten is minstens zo groot, constateert Marike.

Ik merk dat we in onze samenleving makkelijker praten over lichamelijke dan over psychische klachten. Psychische klachten zijn echter minstens zo lastig als lichamelijke klachten. Ook zijn ze moeilijker uit te leggen. Hoe maak je bijvoorbeeld duidelijk wat het voor je dagelijkse leven betekent om vaak angstig te zijn, snel afgeleid te zijn of depressieve gevoelens te hebben? Hoe leg je uit dat je niet naar de supermarkt durft, slechts 300 meter verderop, dat het je gewoon niet lukt om je examenopdracht af te maken terwijl je echt niet lui bent of dat je ondanks vele zegeningen toch zo somber blijft?

ZE KAN HET NAUWELIJKS OPBRENGEN OM NAAR VERJAARDAGEN TE GAAN

Mijn vriendin liep er pas weer goed tegenaan. Ze heeft al een tijd lang last van depressieve gevoelens. Wat ze ook probeert, ze blijft somber. “Ik snap het zelf ook niet,” zegt ze, “er is zoveel in mijn leven waar ik blij mee kan zijn. Ik zie het wel, maar ik kan gewoon niet blij zijn.” Haar klachten beïnvloeden haar dagelijks leven. Ze komt met moeite uit bed, sleept zich naar haar werk en krijgt daar regelmatig te horen dat er meer van haar wordt verwacht. Ze kan het nauwelijks opbrengen om naar verjaardagen te gaan en ook sporten lukt niet. Hoe leg je dat uit aan een ander? Hoe maak je duidelijk hoe je je werkelijk van binnen voelt? Eindelijk was ze zover en vatte ze de moed om naar haar christen-huisarts te gaan en medicatie te vragen. Maar deze zei: ‘Welnee, die heb jij niet nodig, bid maar, dan komt het wel goed’. Verward ging ze naar huis. Stelde ze zich aan? Had ze niet genoeg gebeden? Was haar geloof niet sterk genoeg?

www.bloggen.be/weetjeselkedag

MEDICIJNEN TEGEN PSYCHISCHE KLACHTEN KUNNEN EEN ZEGEN VAN GOD ZIJN

Begrijp me goed, ik ben huiverig voor het te snel voorschrijven van medicijnen. Depressieve klachten zijn heel gewoon na het verlies van iemand van wie je hield, bij werkloosheid, na een miskraam, bij problemen in je gezin, bij langdurige ziekte en vul je eigen situatie maar in. Hoe vervelend ook, die gevoelens horen bij het leven en worden na verloop van tijd meestal minder. Maar als depressieve klachten zich ontwikkelen tot of onderdeel zijn van een ziekte, dan kunnen medicijnen een zegen van God zijn.

LAATSTE TABOE

Er wordt wel gezegd dat psychische ziekten tot de laatste taboes in onze samenleving horen en misschien geldt dat ook wel in onze kerkelijke gemeenten. Want psychische klachten en vertrouwend geloven lijken weleens met elkaar in tegenspraak. Ik vermoed dat het nog wel even duurt voordat we vrijer spreken over psychische klachten. Wat we wel kunnen doen, is proberen nabij te zijn en te luisteren naar hoe het voelt om met deze klachten te leven, hoe onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Bron:eva/psychischeklachten

Dank U Heere God dat medicijnen ook een zegen van U kunnen zijn voor depressieve klachten die zich ontwikkelen tot of een onderdeel zijn van een ziekte.Amen






Geplaatst op 16 juli 2019 17:31 en 127 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.